water-1245677_1280

Sajam zdravog života „Put ka sebi“

 

Sajam zdravog života „Put ka sebi“ održava se od 30.septembra. do 04. oktobra u prostoru Niškog sajma, Vizantijski Bulevar BB, Niš.

Centar Hronos predstavlja sajam zdravog i svesnijeg načina života, pod nazivom „Put ka sebi“ . Cilj je promovisanje kvalitetnijeg života kroz povratak prirodi, zdravoj hrani, lekovitom bilju, energiji i večnosti. Učesnici će biti stručnjaci iz zemlje i inostranstva koji svojim životom i delom svedoče o ličnom i društvenom razvoju.
Koncept sajma obuhvata:

– Izlagački deo sa proizvodima i uslugama koje se zasnivaju na zdravom i holističkom pristupu životu
– Predavanja eminentnih stručnjaka o zdravom životu, motivaciji, energetskom radu, duhovnosti i primenjene psihologije:

„Bezuslovna ljubav“- Minja Spasojević http://milijanaminja.wixsite.com/zenakojazna/emotional

„Kvantno-holografske osnove psihosomatike i duhovnosti: Molitva za isceljivanje individualne i kolektivne svesti“- prof. dr Dejan Raković http://www.dejanrakovicfund.org/index.html

Tema – „Ko sam ja?“ – Petar Vujičin

Ovo je osnovno pitanje koje svaki čovek mora da postavi sebi. Savet da se to uradi dat je još na ulazi u svetilište u Delfima u staroj Grčkoj; – Upoznaj samog sebe. Treba reći upravo i koji je to put kojim se dolazi do sebe i način kako se putuje.

Ovu temu nam donosi Petar Vujičin, novinar, pisac I prevodilac, čovek koji je u potrazi za sobom proputovao Evropu, Aziju, Afriku, Ameriku…više puta boravio u ašramima u Indiji i imao čast da uči od Sai Babe i drugih prosvetljenih ljudi. Đak je kiparskog hrišćanskog mistika Daskalosa od 1990-1994. Pisao je za mnoge časopise i prevodio knjige o jogi, meditaciji, kabali, hromoterapiji, psihologiji itd.

Predavanje daje najpre kratak prikaz artikulisanja ovog pitanja u poslednjih 150 godina, od Ničea i njegove Genealogije morala 1877, preko Pol Gogena i njegove slike iz 1897. nazvane „Odakle dolazimo? Ko smo? Kuda idemo?; zatim preko indijskog svami Ramana Maharišija koji se bavio istraživanjem sopstva metodom samoispitivanja – vichara sangraham (1901-1902) do najvećeg evropskog duhovnog učitelja prve polovine20og veka Gurđijeva (1866-1949): Život je stvaran samo kada ‘ja jesam’ Ostvaren čovek je onaj koji je nadišao i sjedinio svest svoga uma i ega sa svešću svoje duše, apsolutne ili božanske svesti.”

Na kraju, akcenat je na učitelju koji je dostigao najviše nivoe sampospoznaje – koji su to nivoi našeg Ja i na kojim nivoima svesti se to ja manifestuje.

Daskalos (1912-1995)

Najveći hrišćanski mistik 20-og veka, od samog rođenja bio je svestan ko je i imao je jasno sećanje na sve svoje prethodne živote,

Na sajmu zdravog života 30.09. u 14h predstaviće nam se i PRO-MENS. To je centar koji se bavi obrazovanjem, inovacijama, unapređivanjem tehnika učenja kao i istraživanjem u obrazovanju, u cilju da ponudi usluge obrazovanja kroz programe čija je srž kombinacija metodike i psihologije.
http://www.pro-mens.com/
Mentalna aritmetika SuanPan je obrazovno-razvojni program za razvijanje potencijala kod dece u razvoju, koji za osam meseci dovodi do trajnih rezultata. SuanPan metodika zasniva se na radu na računaljci, gde je aritmetika pomoćno sredstvo u postizanju krajnjih razvojnih rezultata, uz prateće igrovne aktivnosti i obavezna merenja napredovanja dece u pogledu pažnje, memorije i koncentracije, iz nedelje u nedelju. Sama tehnika računanja podrazumeva korišćenje obe ruke, čime se stimuliše rad obe moždane hemisfere, što dovodi do jačanja sinaptičkih veza, a napredovanje dece ogleda se u sledećem:
JAČA PAŽNJA I KONCENTRACIJA
BOLJA MEMORIJA I REFLEKSI
RAZVIJANJE BRZINE I TAČNOSTI
LOGIČKO RAZMIŠLJANJE NA VIŠEM NIVOU
VIŠI NIVO KREATIVNOSTI I SPOSOBNOSTI ZAMIŠLJANJA
VEĆE SAMOPOUZDANJE
Jednom stečene sposobnosti ostaju do kraja života, jer kad se ovakva vrsta mentalnog treninga sprovede u pravom trenutku, a to je upravo razvojni period (5-14 godina), i dovoljno kontinuirano, odnosno, osam meseci, rezultati su trajni.
U praktičnom smislu, deca lakše i brže savladavaju nastavno gradivo u školi, lepše se druže, pokazuju veću inicijativu, samostalnija su… rezultati SuanPan programa pozitivno se odražavaju na sve životne sfere, čineći njihov život kvalitetnijim i generalno uspešnijim. Imajući u vidu da su sva deca različita, kao i svi ljudi, ne postoji univerzalni obrazac koji bi globalno definisao sve pozitivne aspekte koji ovaj program trajno donosi- SuanPan je program koji zaslužuje svako dete, jer on svakom detetu omogućuje da ide korak ispred sebe, do kraja života. Razvojni put koji se unapređuje u toku osmomesečnog trajanja SuanPan programa jasno je definisan konkretnim individualnim merenjima i psihološkim testovima, što je u praksi oslikano i brojnim zapažanjima roditelja, staratelja, vaspitača, učitelja i ostalih osoba iz detetovog okruženja.
Centar PRO-MENS je vlasnik licence za SuanPan program u Srbiji i regionu, sa glavnim sedištem u Nišu i blizu četrdeset operativnih obrazovnih centara koji po istim standardima realizuju i sprovode SuanPan program širom Srbije i Balkana. Više informacija i detalja o SuanPan programu i ostalim programima koje centar PRO-MENS ima u svojoj ponudi nalazi se na zvaničnom sajtu centra, na adresi www.pro-mens.com

„Preporađanje i tibetanske zdele“ i “ Srodne duše i blizanački plamenovi“  Dragan Pelović

Terapija „Harmony“ – Divna Gagić

„Srpski jezik“- Slaviša Miljković

„Zavičajno imanje“- Zoran Džonić

„Glistenjak“- Miodrag Trajković

„Pametna kuća“- Miroslav Gligorović

„Iluzija“- Ljubisav Milunović

„Kvantni nivoi“- Goran Marjanović

„Rekonekcija“ – prof. dr Danijela Gajić

Predavanje  “ Regresoterapija – kontakt sa sopstvenom dušom” -prof. dr Danijela Gajić

„Homeopatija“ – Similimum

„Masaža“, „Pošumljavanje“ – Ivan Jušković

„Gljive u ishrani- Marjan Kustera

„Detoksikacija i oporavak organizma na balkanski način“-  Prof.dr Staniša Stojiljković,                     Šef katedre za ekološko inženjerstvo, Tehnološki fakultet Leskovac
Akademik Srpske kraljevske akademije naučnika i umetnika
www.shenemil.rs

„Nikola Tesla i zdrav život“ Mr Milka Kresoja                                                                                   Direktor Medjunarodnog Centra za istraživanje nasleđe Nikole Tesle, Beograd-Moskva           Predavanje o segmentu života Nikole Tesle koji je manje poznat. Uvid u jelovnik Nikole Tesle, Tesla je bio genijalni kuvar, vodio je računa o svom zdravlju i svakodnevno pripremao svoj jelovnik.

Promocija knjige „Putin“ Mr Milka Kresoja

Mr Milka Kresoja,  koja živi u Rusiji već 26 godina otkupila je autorska prava na knjigu „Putin“  organizovala izdanje na srpskom jeziku. Svetski poznat biograf, Englez,  Kris Hačins, je napisao veoma zanimljivu biografiju o  Vladimiru Putinu jednom od najmoćnijih političara sveta,  čiji je život misterija.

Radionice:

Interaktivna radionica „Prestani da odlažeš sebe – živi život o kome sanjaš’ – Dokazane NLP i Coaching strategije koje daju rezultate. Interaktivna radionica.

Radionicu vodi:
Lidija Marković Rosati – Momentum Strategies
Medjunarodni NLP Trener i Master Coach
Prvi i jedini trener u Srbiji sa Akreditacijom Medjunarodne Akademije Trenera za Klasični i Novi Kod NLP
Radionica „Harmony“ – Divna Gagić
– Pozorišne predstave škole glume „Fair Play“- “ Pozorište u palanci“ i „UJEŽ“
– Slikanje
– Body art
– Sport
– Tango i Orijentalni ples
 – Koncerti, dečji hor
 Izlagači:
„Naturale Cosmetics – samo prirodno“
Naturale Cosmetics se bavi izradom prirodne kozmetike na bazi biljnih ulja, etarskih ilja, biljnih putera i biljaka sa naših podneblja. Izradjumo sapune, kreme, losione, meleme. Za izradu koristimo samo hladno cedjena ulja i macerata biljaka koje sami izradjujemo. U postupku izrade se koriste sirovine koje imaju svetske priznate Eco i Cosmos sertifikate koji su namenjeni za izradu prirodne kozmetike. Proizvodi se izradjuju u malim serijama recimo sapuni koji su nekada istog sastava i namene ali različitog dizajna i tako dajemo naš lični pečat sapunima. Kreme, losione i meleme pravimo po porudžbini kako bi svaki naš kupac dobio uvek svež proizvod. U zavisnosti od zahteva, tipa kože i problema koji postoji izradjujemo proizvode sa posebnom namenom koji se kasnije nadju u široj potrošnji jer nam  zadovoljni kupci daju povratne informacije o pozitivnim efektima
Za izlaganje na sajmu dobrodošli su svi koji mogu uveličati manifestaciju sadržajima koji imaju za cilj unapređenje i promovisanje zdravih životnih modela, razvoj duha i balans tela i svesti u skladu sa prirodom.